Turklær til dame

Komplett turklærguide

Sliter du med å finne akkurat det du trenger å ha på deg på tur? Det er mange muligheter når det gjelder turklær på nett, som avhenger helt på hva slags tur man skal på, og hva slags vær det er. Her har vi laget en super guide til turklær til dame som består av klær og diverse ting som egner seg supert på tur i typisk Nordisk klima, som er både vått og rått. Hos Topp Sport finner du et bredt utvalg av turklær til dame til en god pris. 

Sjekk ut hele turklærkolleksjonen her

Om høsten er det som regel perfekte forhold til en tur. Likevel er været mer uforutsigbart og dermed er det viktig å passe på at man har turklær som passer alle værforhold. Dårlige klær kan ofte ødelegge turopplevelsen og valg av klær er derfor essensielt.  

Trelagsprinsippet

For å holde varmen på tur er det viktig å kle seg med flere lag. Det er anbefalt å heller ha på flere tynne lag med klær fremfor få tykke plagg. På denne måten er det enklere å ta av seg litt og litt ettersom hvor varm man måtte bli. Ved fysisk aktivitet vil kroppen utsettes for temperaturforskjeller, og det er derfor godt med muligheten til å justere klærne deretter. Trelagsprinsippet innebærer at man skal ha på et innerlag, et mellomlag og et ytterlag når man er på tur.

Dette er våre anbefalinger til å kle seg etter prinsippet for den perfekte turen:

Det perfekte ullundertøyet

Ullundertøyets praktiske bruk gjør at den fungerer både på tur og hjemme, og dens viktigste funksjon er nettopp at den holder deg varm og tørr.  

Wool knit LS er en ullgenser laget av nydelig merinoull. Denne ulltrøyen har god isolasjon og transporterer fuktigheten slik at det er mulig å holde seg tørr og varm hele turen. Ullgenseren klør ikke og gir ikke fra seg en lukt samtidig som den ikke krøller seg. Den matchende ullbuksen har samme effekt, og er optimal på både gåtur og løping, men også hjemme med en stor kopp kakao. Designet er enkelt, noe som gjør det lett å matche med andre turklær eller -utstyr samtidig som det er stilrent. 

Myk ullgenser i merinoull     Myk ullgenser i merinoull

 

En superfin ullgenser som passer perfekt til tur er vår Zip Up Wool Knit: 
beste ullgenser til dame
Denne ullgenseren til dame er super å bruke som både ullundertøy helt innerst eller som vanlig ullgenser. På grunn av de isolerende egenskapene og at stoffet er av Merino ull av god kvalitet så er dette en av de beste genserne man kan ta med seg på tur. Den er komfortabel, myk og har glidelås i halsen. I tillegg til at denne genseren har lukthemmende egenskaper, er lett, krøller ikke og gir god isolasjon - så er denne genseren også svært bærekraftig på grunn av de miljøvennlige tiltakene produsenten av stoffet har tatt i verks. 

Turbuksen man drømmer om

Formålet med en turbukse er å holde varmen i kulden, samtidig som den skal holde deg tørr på tur. Buksen skal være komfortabel å gå i, både til bratte fjellterreng og for en koselig tur på bærplukking i skogen. 

Field Slacks er en robust og komfortabel turbukse til dame. Denne utebuksen er vannavstøtende og en super kandidat til å ta med på nye eventyr. Den er elastisk og har svært god holdbarhet. Fritidsbuksen er optimal bruke på fjelltur da den er lett å bevege seg i. 

Varm og komfortabel turbukse     Vannavstøtende turbukse

Active pants er treningsbukser til dame av topp kvalitet og komfort! En lett og funksjonell bukse i nylon med høyt liv og snøring, glidelås nederst på benet og reflekterende detaljer. Fritidsbuksen er allsidig, og passer til hverdags, fjells og i skiløypen. En perfekt turbukse, hverdagsbukse eller treningsbukse.

Fly DWR pants er en lett turbukse for dame. Samtidig er dette en turbukse som har utrolig stretchy og tynt materiale, noe som gjør at denne buksen egner seg for turer der det ikke er for kaldt, men det regner. Det vil si at dette er den perfekte turbuksen for høsten, men ikke nødvendigvis vinteren. I tillegg tar denne buksen svært lite plass, så den er lett å ta med seg og også utrolig komfortabel å reise i, både på korte og lengre turer. Den har også praktiske lommer, refleksdetaljer og strikk i livet. Nyt turen med maksimal bevegelsesfrihet med vår Fly DWR Pants.

Shorts til turdager 

Moveshorts er laget for full bevegelsesfrihet. Med et stoff som er lett, elastisk og slitesterkt kan du bruke den som en løpeshorts eller en turshorts. I tillegg er shortsen vanntett med DWR membran (Durable Water Resistent.)

Turtights 

 

Ønsker du en varm turtights kan vi anbefale vår Light thermal tights. Stoffet er elastisk, fukttransporterende med en børstet innside som gjør tightsen ekstra varm og komfortabel, slik at du kan nyte vintersesongen.

Les mer om thermal leggings i vintergarderoben vår. 

Supre turjakker

Pace Rain Jacket er lett og har en eksepsjonell stretch slik at den blir svært komfortabel å ha med seg på tur: 

beste svarte regnjakke til dame

Dette er den beste turjakken til dame om man har tenkt seg på tur i marka eller på fjellet. Jakken har to lag som sørger for at den er svært vanntett og holder på varmen, samtidig som den lufter godt. En annen egenskap er at den har et veldig stretchy materiale som puster samtidig som den tåler ekstremt mye regn. Ventilasjonsglidelåsene på denne jakken sørger for at luft får kommet inn og ut og dermed blir man ikke fort klam, og jakken vil kjennes svært komfortabel å bruke når man er på tur. Dette er en jakke som kan brukes som en skalljakke med en litt tykkere genser under. Denne turjakken til dame er utrolig elegant, og flott å bruke på tur i Norden da den i tillegg har refleksdetaljer (så man kan gå tur selv når det blir mørkere). 

Les mer om våre beste jakker

     Regnjakke med god pusteevne og isolasjon

 

 

Celine Rain Jacket beskytter mot vær og vind, og fungerer også fint som en skalljakke. Denne turjakken er laget av et materiale som avviser smuss, fett, olje og vann, og er svært allsidig på tur. Jakken er bærekraftig, vegetabilsk og fluorfri. 

 

Pustende regnjakke     Bærekraftig regnjakke

 

 

Ellers anbefaler vi vår Fleek Stretch Jacket: 

grå treningsjakke og turjakke til dame
Det som er så fint med denne jakken er at den gir god bevegelsesfrihet samtidig som den beskytter deg fra kulden. Man kan bruke denne som både en turjakke og treningsjakke, da stoffet er elastisk og puster godt samtidig som den isolerer mot kulde. Men, denne jakken anbefaler vi ikke å bruke på de kalde vinterdagene. Dette er den perfekte turjakken og treningsjakken til høsten, og egner seg til kaldt og vått klima. Om du trenger en stretchy turjakke så burde man ta en titt på denne.
Genseren kommer også i svart: 
svart stretchy turjakke til dame

Woolstretch Jacket: 

varm myk fleecejakke til dame woolstretch jacket
Dette er en av de beste og mest tekniske turjakkene til dame - Woolstretch Jacket er laget av den beste Merinoull som gir den beste ytelsen og som gjør denne turjakken til dame en av beste plaggene når man skal være ute og aktiv i høstværet. Denne turjakken gir deg høy komfort da stoffet består av de fineste ulltypene. Denne egner seg perfekt på fjelltur når det ikke er det verste været og man ikke trenger å bruke regnjakke. 

Powerstretch jacket: 

fleksibel turjakke til dame powerstretch jacket
Vår Powerstretch Jacket er perfekt egnet til tur der været ikke er like hardt, og hvor man gjerne er mer aktiv. Denne turjakken til dame er også like bra til vanlig hverdagsbruk, noe som gjør den svært allsidig. Stoffet er utrolig teknisk og har god varmeisolasjon og elastisitet - noe som gjør den perfekt til når man skal gå på tur hvor man for blir litt varm og skal bevege seg. Denne turjakken til dame føles utrolig lett ut og sitter flatterende på - stoffet har en enorm pusteevne som gjør at du ikke blir for klam. Dette er en av de beste turjakkene til dame som man kan bruke når man skal være aktiv og gå på tur i det fine høstværet eller på fjelltur!
Teddyjakke til dame - Sherpa Teddy Jacket: 
myk teddyjakke til dame ripstop sherpajakke
Teddyjakker er svært inn i år, og hos Topp Sport har vi det beste og fineste utvalget av teddyjakker til dame. Vår Ripstop Sherpa Jacket er den mykeste teddyjakken som egner seg som turjakke til dame da det er en fleecejakke av god kvalitet og som holder deg varm. Den er laget av Thermolite, som gjør den svært god, komfortabel og elastisk. Det som egner denne teddyjakken til en svært god turjakke til dame er at den har en fantastisk tekstur mot vind og vær, og at det er en myk fleece på innsiden. Den kjennes kjempekomfortabel ut mot huden. Siden denne fleecejakken til dame er praktisk og varm egner den seg som en perfekt turjakke til dame til hyttetur og fjelltur, da den både kan brukes inne til å kose seg i eller ute på tur. Den har i tillegg spesielt ripstop stoff på lommen og på albuene som gjør den mer unik. Bruk denne varme og gode teddyjakken på korte og lange turer eller foran peisen!

Tilbehør

Når man er ute på tur er det viktig på holde hodet varmt. Et hodeplagg som holder på varmen er viktig for at turopplevelsen ikke skal bli ødelagt. Et kaldt hode fører ofte til en kald kropp, og en kald kropp fører til en dårlig tur. Pannebånd er optimalt på dager som ikke er så kalde. En varm lue er det lureste valget ved kaldere dager. 

 

Lett og sporty pannebånd      Varm strikket lue  

Et par ullsokker og vinterhansker er samtidig svært essensielt for å holde varmen på tur. I tillegg vil et par sportsbriller til dame være en viktig bidragsyter for en optimal tur. Kule sportsbriller som sitter godt på er betydningsfullt når man skal på tur i ulike terreng. Raske briller gjør at man ser sporty ut, og er det ikke det man egentlig vil?

Verdens beste raggsokker fra Sandnes Garn er et must når man skal på tur:

hvite raggsokker til dame
Disse sokkene er varme og gode, og definitivt en klassiker når det kommer til komfortable ullsokker. Disse passer perfekt i et par fjellsko eller støvler, og hører med på tur. 
Varme ullsokker i merinoull     Kule sportsbriller

 

Tilbake til bloggen